Селекционерът на българския национален отбор по футбол Георги Дерменджиев заяви, че играчите са показали желание и старание, но напрежението е довело до загубата с 0:1 от Парагвай. Треньорът, за когото тазвечершната контрола бе неофициален дебют, си пожела "лъвовете" скоро да сложат край на серията си без победа, продължаваща вече година.

"Сравнително добро ниво на двубоя, защото Парагвай има много висока класа. Мисля, че у играчите има много напрежение, това постоянно го коментирам. Искам това напрежение да спадне. От 90-те минути имахме и добри такива, можехме и гол да отбележим. В крайна сметка пак негативен резултат, сигурно и футболистите ще го приемат като загубата, то си е загуба. Искам да говоря за това, което може да се види като положителна страна"

"Имахме желание, опитвахме се, стараехме се, но бяхме припрени, оттам дойдоха и грешките. Аз и моят екип ще се постараем да вдъхнем вяра на футболистите и да играем по-спокойно. Гледам много сериозно и на този мач, и на следващия с Чехия. Мисля, че има някаква доза промяна в желанието за игра и победа на играчите. Трябва да знаете, че те също искат да се представят добре. Вярно е, много е труден моментът, трябва с много интелект да се опитаме да постигнем нещо. Чехия е съвсем различен противник от Парагвай, така че са възможни промени. Пожелавам си националният отбор да има една победа", заяви Дерменджиев.