Очакваната раздяла е факт - Делио Роси вече не е треньор на "Левски". "Сините" и италианският специалист разтрогват договора по взаимно съгласие.

Роси и собственикът на клуба Спас Русев са преговаряли цяла сутрин по параметрите на раздялата. Според непотвърдена информация в договорите на треньора и екипа му са предвидени сериозни неустойки. На този етап няма яснота дали Роси и помощниците му ще бъдат компенсирани за предсрочното освобождаване и в какъв размер.

Вече се спрягат няколко имена за нов наставник. Най-упорити са слуховете около Ясен Петров и Стойчо Стоев.

Роси бе поставен под огромен натиск от феновете след шокиращото отпадане от лихтенщайнския "Вадуц" в първия квалификационен кръг в Лига Европа. Във вторник "сините" победиха с 3:2, но заради повече голове на чужд терен съперникът продължава в надпреварата.

Непосредствето след мача специалистът отказа да подаде оставка и подчерта, че не приема резултата за срамен. Той пристигна на стадион "Георги Аспарухов" преди година и получи безпрецедентен кредит на доверие въпреки третото място в първенството и сензационната загуба от "Славия" във финала за Купата на България.