Треньорът на „Левски” Делио Роси не подаде оставка и след шокиращото отпадане от лихтенщайнския „Вадуц” в първия предварителен кръг на Лига Европа. Той все пак призна, че ще разговаря с ръководството на клуба.

„Оставката е бягство, а аз не бягам. Искам да се извиня, тъй като аз нося отговорност за този резултат”, подчерта италианският специалист.

През второто полувреме от трибуните на стадион „Георги Аспарухов” ехтяха скандирания „Оставка”. Роси обаче отново отказа да признае, че отпадането от отбор от Лихтенщайн е срамно.

„Във футбола се случва всичко. Заслужавахме да се класираме, но не успяхме. Но да се срамуваме – това е малко преувеличено”.

Според Роси големият проблем е дошъл заради загубата с 0:1 в първия двубой. „За този мач трябва да съжаляваме. Днес направихме каквото трябва, но нямахме късмет. Не трябваше да пропускаме дузпата, след това не ни дадоха още една. Но при този резултат няма смисъл да коментираме”.

Треньорът обясни и защо е заменил Божидар Митрев на почивката. „Той ми каза, че не се чувства добре. Бях длъжен да го сменя”.