"Манчестър Юнайтед" си осигури услугите на Единсон Кавани. Двете страни подписаха договор официално в последните минути на трансферния прозорец. Феновете обаче трябва да се въоръжат с търпение, за да дочакат дебюта на уругваеца с фланелката на "червените дяволи".

Преди да излезе на терена, Кавани първо трябва да изтърпи... карантина.

Тъй като пристигна във Великобритания от Франция, нападателят е подложен на задължителен 14-дневен период, в който не може да излиза навън. Причината е мярка, която цели ограничаването на разпространението на коронавирус.

Срокът, в който Кавани трябва де е под карантина, изтича на 18 октомври - ден след гостуването на "Юнайтед" на "Нюкасъл" в среща от Висшата лига.

Ръководството на английския гранд вече е влязло в контакт с местните власти, като ще поиска строгите правила да не важат за уругваеца. Професионалните спортисти имат право на изключение, твърдят "червените дяволи".

Снимка: Reuters

Ако желанието на клуба не бъде удовлетворено, Кавани може да дебютира за "Юнайтед" направо в Шампионската лига - на 20 октомври тимът играе с бившия си клуб - "Пари Сен Жермен". Уругваецът игра за отбора от френската столица 7 сезона, а договорът му не беше подновен.