Еден Азар направи своя дебют за "Реал" Мадрид в двубоя с "Байерн" Мюнхен от летния турнир "Интернешънъл Чемпиънс Къп". "Кралският клуб" загуби с 1:3, но основна тема след срещата бе новата му белгийска звезда. Феновете се фокусираха не толкова върху играта на Азар, а по-скоро върху неговата физическа форма.

100-милионният Еден се присъедини към предсезонната подготовка... с наднормено тегло. Запалянковците се присмяха на Азар и побързаха да го сравнят с бразилската легенда Роналдо, който имаше проблеми с килограмите.

"Азар е толкова дебел, че трудно тича", "Как дебелакът Азар подписва, а за мускулестия Бейл няма игрово време?", "Какво е правил Еден през лятото?" са част от коментарите в социалните мрежи.

Интересното е, че Азар облече екипа с №50 и зевзеците веднага "разкриха" защо. Предположиха, че това е, за да отбележи колко килограма е качил по време на почивката си.

Азар е известен любител на бургерите. През 2011 г. той бе отлъчен за кратко от националния тим на Белгия. Тогава Еден напусна стадиона веднага след смяната си в 60' на контролата с Турция. Причината - имал уговорена среща със семейството си... да хапнат бургери.

Тази история стигна и до краля на Белгия - Филип. Впоследствие, когато монархът изпрати националния отбор за Мондиал 2018, според местните медии, той шеговито помолил Азар да не прекалява с бургерите.