Красимир Георгиев е свикнал с трудностите! Ултрамаратонецът, който в последните години пробяга хиляди километри, за да насочи общественото внимание към различни благотворителни каузи, не се плаши и от проливния дъжд над София.

Той е твърдо решен да застане пред 2300-килограмовия автомобил и да го дърпа в продължение на 27 часа и половина. Инициативата ще се проведе на стадион "Раковски" в столицата и цели да събере средства фондация, който подпомага психическото здраве на хората.

"Не очаквах сутринта да започне да вали, но... Каквото-такова. Сега е моментът, ако някой знае молебен за слънце, да го направи. Ще е ужасно, настилката вече се наводни, но на мен не ми пречи. Киселинен дъжд да пада, аз ще правя това, за което съм дошъл. Вчера по-малко тренирах, легнах си много рано, ядох доста и съм готов за днес. Каквото и да донесе това", заяви той няколко часа преди старта.

Снимка: bTV

По програма Георгиев ще стартира точно в 10:00 ч. Той планира да почива на всеки 400 м, като финалът на предизвикателството е предвиден за неделната сутрин. 

Снимка: bTV

Всички желаещи да подкрепят Краси и каузата му са добре дошли. Те ще могат да се включат и в различни тренировки, които ще бъдат проведени на тревната площ, докато ултрамаратонецът дърпа автомобила. Входът за събитието е свободен, а средствата за благотворителност ще се събират в специални кутии на стадиона.

"Надявам се да дойдат хора и да съберем пари за психичното здраве. В последните месеци знаем какво стана. Имаше една такава стресова ситуация, хората не бяха подготвени", заяви Георгиев.