Той е страшилище на боксовия ринг! В началото на 90-е години на ХХ век ръкавиците му всяват респект във всеки противник в срещуположния ъгъл.

Той е Даниел Петров. По прякор Пинчера. Един от най-добрите български боксьори в историята. За това говорят и медалите му - златен от олимпийските игри в Атланта през 1996 г. (последната титла в бокса за България), сребърен от най-важния спортен форум в Барселона през 1992 г., световната титла от Берлин 1995 г. и двата медала за най-добър в своята категория (до 48 кг) в Европа - 1993 и 1996 г.

Снимка: БТА

Той е Даниел Петров, който премина през ада. И днес отново е на крака! 

През юни 2019 г. Пинчера постъпи за лечение в Центъра за психично здраве в София. Там го пратиха депресията и самотата.

След края на спортната си кариера, той работи 12 години в отдел "Тежки престъпления" в Областната дирекция на МВР-София. Само че животът му не се стича по най-добрия начин. Депресията не го подминава шампиона. Тя е отключена от тежка лична раздяла.

Снимка: Getty Images

Днес, дни след като се завърна у дома и отново се опитва да събере разбитите парченца от живота си, Даниел застана пред камерата на bTV, за да разкаже своята историята и да покаже едни от най-ценните си притежания - медалите от големи състезания, които продължават да му носят удовлетворение.

"Гледам си ги! За тях съм се бил, за тях съм спазвал килограми, за тях се разболях направо. Това ми е животът! С това съм израснал от малък. От първи клас започнах като боксьор", заяви Петров.

Как Даниел Петров се справя след депресията? Успява ли отново да открие себе си след тежката раздяла? Ще спечелили ли най-важния рунд?

Гледайте тази неделя (13 октомври) в предаването "120 минути".