Даниел Александров отстъпи с 1:2 точки пред представителя на Азербайджан Елвин Мурсалиев в битката за бронза в категория до 80 килограма класически стил на Световното първенство по борба във френската столица Париж.

Българинът и неговия съперник направиха напълно равностоен мач, в който единствената успешна атака на азера се оказа решаваща за победата. В първата част и двамата състезатели бяха наказани с по една точка за пасивност, а точно 59 секунди след подновяването на играта Мурсалиев успя да избута Александров извън тепиха, с което спечели и оказалата се решителна точка. В последната минута българският борец пробва да атакува съперника си, но така и не успя да му приложи хватка, с която да обърне хода на мача.

За да достигне до двубоя за бронзовия медал Александров победи датчанина Марк Мадсен, Гуохао Чжао от Китай и Ашхат Дилмухамедов. Единствената си загуба българинът допусна във втория кръг от беларусина Радик Кулиев, който обаче достигна до финала в категорията.

Така България приключи участието си в класическия стил без да спечели медал. Шампионатът в Париж продължава утре с турнира при жените, а след това е и първенството в свободния стил.