Мъжкият национален отбор по волейбол замина за предстоящото европейско първенство във Франция рано тази сутрин (10 септември). Въпреки сравнително високите температури за месец септември, голяма част от момчетата на Силвано Пранди бяха с... дълги чорапи. 

Оказва се, че те не са просто моден аксесоар, с който високите момчета да изпъкнат още повече. Нямат и намерение да сформират нов футболен национален отбор, в който това е задължителна част от екипировката.

Снимка: bTV

Независимо от цветовете им (черни или бели), те действат благоприятно по време на пътуване. Компресиращите чорапи помагат на волейболистите като предотвратят отичането на краката по време на полет. 

"Специални са, да не им отичат краката. Навремето на по-дългите полети, до Китай, до Аржентина, до САЩ, и аз носех. Сега е по-кратичък. С толкова много опит... С чорапи, без чорапи... Всичко е в главата", заяви един от най-опитните в тима - Теодор Салпаров, който не прибегна до чорапите този път.

Европейското първенство по волейбол ще се проведе от 12 до 29 септември в четири държави. Българската група играе във Франция. Първият мач на "лъвовете" е срещу Гърция. В групата са още Франция, Италия, Румъния, Гърция и Португалия. Първите 4 отбора се класират за следващата фаза.