Стотици фенове на футболния ЦСКА се наредиха на дълга опашка пред стадион "Българска армия" още в ранни зори на 24 април. Те очакват с нетърпение отварянето на касите, за да могат да закупят билет за дербито с "Левски" от последния кръг на редовния сезон в Първа лига. Мачът е в неделя (25 април) на националния стадион "Васил Левски".

Снимка: Станимира Атанасова

Вчера стана ясно, че запалянковците ще могат да гледат своите любимци на живо на трибуните. Съобщението дойде от министъра на здравеопазването Костадин Ангелов. На мачовете ще могат да присъстват до 1000 човека на сектор (или 30% от капацитета), които трябва да спазват социална дистанция и да носят защитни маски. 

Пускането в продажба на билети за чаканото дерби беше отговорност на "Левски" като домакин. Сините предоставиха на съперниците си половината от пропуските - 2000. Всички те ще бъдат пуснати на касите на стадиона в Борисовата градина. Цените им са 10 и 15 лв.

Снимка: Станимира Атанасова

Що се касае до "сините", билети първо ще бъдат предоставени на феновете с абонаментни карти, а по-малко от 1000 пропуска за Сектор "Б" ще бъдат пуснати в свободна продажба на касите на стадион "Георги Аспарухов".

В края на октомври 2020 г. правителството затегна противоепидемичните мерки и забрани на фенове да присъстват по трибуните на спортни събития. До вчера тази мярка не беше преразглеждана.

Снимка: Станимира Атанасова