Феновете на бокса чакат с нетърпение реванша между Анди Руис и Антъни Джошуа, в който ще се реши съдбата на четири от петте титли в тежка категория в бокса. Само че в този мач ще отсъства една от основните атракции. Не, няма промяна в правилата на тежкия спорт и най-вероятно ще видим всичко най-добро от боксьорите.

Само че табелите, с които се обявява поредността на рундовете, няма да бъдат носени, както повелява традицията - от красиви момичета, които обират аплодисментите наравно с участниците в мача. Причината са строгите религиозни закони в Саудитска Арабия, където ще се проведе мача. Заради срещата, домакините допуснаха множество компромиси, като това да разрешат на представителките на нежния пол да гледат мача на живо. Само че категорично отказаха момичета в оскъдно облекло да се качват на ринга и да присъстват на всички съпътстващи събития.

Снимка: Getty Images

Тези красавици с годините се превърнаха в традиция не само за бокса, но и за всички бойни спортове. 

Първото момиче на ринга е от 1965 г. Тогава в специализираното боксово издание "Ринг Магазин" се появява снимка на модел от Лас Вегас. Тя държи табела с номера на рунда. На организаторите на срещи тази идея доста им допада и започват да канят красавици с тази цел.

Не си мислете, че тази работа е много лесна! Да, изглежда, че тези момичета имат една задача - да изглеждат красиви, да позират и да не объркат табелата с номера на рунда. Само че поддържането на такава визия може да бъде изключително трудно, както и скъпо.

Снимка: Getty Images

И за това дамите на ринга могат да се похвалят с доста сериозни хонорари. Парите са такива, че момичетата, които вършат "мръсната работа" на ринга - бият се, получават контузии и тренират също денонощно, се оплакаха.

Легендата в ММА боевете Ронда Роузи заяви в свое интервю: "Бойците трябва да получават повече пари. Дори момичетата с табелите получават повече. А самите бойци вършат повече работа. Не е честно!"

Снимка: Getty Images

Едно момиче, което носи табела между рундовете, получава средно по 30 000 - 75 000 долара на година, докато за този период един ММА боец заработва по 19 000 долара.

 
 
 
View this post on Instagram

UFC Moscow

A post shared by Carly Baker (@carlybaker55) on

С бум-а на социалните мрежи тези красавици вече имат и нова арена за развитие. Повечето от тях имат профили с хиляди и дори милиони последователи. Ариани Селесте например може да се похвали с повече от 3,2 млн. човека, които гледат всяка нейна публикация в "Инстаграм". Карли Бекер, Британи Палмър, Кайла Фиц и десетки други красавици също успяха да натрупат популярност от излизанията си на ринга. 

 
 
 
View this post on Instagram

BMF fight tonight! Who u got !? @ufc @brittneypalmer @red_delacruz #ufc @acausi

A post shared by Arianny Celeste UFC® (@ariannyceleste) on

Част от тях вече започнаха страничен бизнес, продължават да са модели, снимаха се за "Плейбой" или работят като модерната в последните години длъжност инфлуенсър. 

Ако съдим от профилите им в социалните мрежи, животът им е изпълнен с пътешествия до екзотични места с частни самолети, почивки, партита, хубави дрехи и бижута, глезотии и неща, недостъпни за всеки. Само че конкуренцията в този свят е жестока, въпреки усмивките, а за да запазиш този стандарт, не можеш да си позволиш да загърбиш ежедневните грижи.

 
 
 
View this post on Instagram

We out here. @ufc #UFCTampa @ariannyceleste @chrissy_blair

A post shared by Brittney Palmer (@brittneypalmer) on

Но колкото и да са красиви, реваншът Руис - Джошуа ще протече без тях!