Нападателят на "Ювентус" Гонсало Игуаин напусна Италия. Въпреки карантината заради коронавируса, играчът получи разрешение от властите да излети за Аржентина, за да бъде до майка си Нанси, която се бори с рака.

Игуаин напусна страната с частен самолет, осигурен от "Ювентус", след като представи необходимите документи, че не е заразен с коронавирус. Футболистът беше под карантина след положителните проби на съотборниците му Даниеле Ругани и Блес Матюиди.

Някои медии в Италия побързаха да заклеймят действията на Игуаин като опит за бягство. Истината обаче се оказа съвсем различна. Неговият съотборник Кристиано Роналдо е известен с привързаността към майка му Долорес Авейро. Не по-малко силна обаче е връзката между Гонсало и Нанси.

Снимка: Instagram

И подобно на португалеца, който още миналата седмица замина за Мадейра при мама Долорес, която се възстановява след прекаран инсулт, Игуаин се отправи към родината, за да бъде до своята майка. В последните няколко години бившата художничка води тежка битка с рака.

Най-малкият от четирима братя, Гонсало винаги е имал специална връзка със своята майка. През 2018 г. той дори обмисляше да се откаже от футбола заради болестта ѝ. Нанси обаче бе тази, която настоя синът ѝ да продължи да следва мечтите си и да прави това, което най-много обича - да играе футбол.

Снимка: Instagram

В момента италианското първенство е спряно заради коронавируса, а Игуаин е категоричен, че в този момент мястото му е в родината, близо до мама.

bTV призовава: останете си вкъщи!