Срещата с хора с различни таланти е интересна и насърчителна. Срещата с хора, за които възрастта е просто число, е вдъхновяваща и мотивираща. Жаждата за нови и нови победи не е въпрос на време, а състояние на духа.

Робер Маршан най-накрая може да нарече себе си пенсионер. И по принцип това е нещо съвсем нормално – възрастта му се измерва в трицифрена стойност. Той е на 106 години. Роден е през 1911 г. в Северна Франция. За първи път се качва на велосипеда, когато е на 14. Но само за удоволствие. Просто за да се придвижва бързо, и то с помощта на собствените си крака. Когато навършва 67, Робер започва да гледа по различен начин на колоезденето. Далеч по-сериозно и в перспектива към бъдещата си кариера. Решението за окончателния край на кариерата му идва, след като упоритият атлет успява да постави световен рекорд в категорията над 105 години.

Преди няколко месеца той прави нещо нечувано и невиждано - изминава 22,528 км в рамките на един час. Подвигът се случва на закрита писта близо до Париж. Постижението е широко отразено от световните медии, а скромният колоездач се превръща в истинска звезда.

Маршан прекарва над 90 години върху колелото. Сега казва „край”, натрупал почти двоен трудов стаж спрямо средностатистическия френски гражданин. И четворен в сравнение с нормалните спортисти