Двукратната европейска вицешампионка от първенство на Стария континент по лека атлетика в Амстердам - Ивет Лалова, даде специално интервю за bTV. В него спринтьорката разказа за преживяванията си на четвъртите поредни олимпийски игри, както и за бъдещите си лични и професионални планове. 

 „Последните 100 м от моето последно бягане на олимпиадата бяха по-скоро за оцеляване, тъй като за момент ми мина през главата идеята, че мога да се контузя много лошо, да спра там и да не избягам този финал, до който стигнах толкова трудно”, започна Ивет. 

Лалова участва на две дисциплини в Рио - 100 и 200 м. Тя стигна до полуфиналите на късия спринт, но се отказа заради мускулни болки. Българката съхрани силите си за любимите си 200 м и това даде резултат. Тя завърши на осмо място във финала на дисциплината: "Гледах да си свърша работата максимално добре, защото тя не е само моя – тя е на съпруга ми, на треньора ми и на всички хора, които бяха с мен през тези последни месеци и години".

След Рио атлетката и съпругът й Симоне Колио предприеха пътуване до Чили: "Отиването ми в Чили беше точно, за да си спомням, че трябва да бъдем добри и трябва да си помагаме. Много малко струва да направиш добро".

Двамата ще останат за кратко в България, след което се прибират в Италия, за да помогнат на пострадалите от разрушителното земетресение в централна Италия.

"Искам да подчертая, че ако това се случи в моята страна, бих направила абсолютно всичко без да се замислям. Не го правя, защото е Италия. Бих го направила навсякъде, за всеки, който има нужда от помощ"", каза Лалова.

Сребърната медалистка от европейското първенство в Амстердам тази година е убедена, че след страхотния сезон всичко в живота й ще се подреди:

"Това със сигурност е най-силният ми сезон. Много ми костваше и на мен и на всички около мен като цена, която трябваше да платим, за да стигнем до тук, но пък е толкова сладко, че съм сигурна, че всички бихме го направили отново без да се замислим".

"Вярвам в добрите знаци. Сигурна съм, че в идните месеци, идната една година, ще се подреди всичко и ще си дойде на мястото.Дали ще бъде световно, финал, медал, дете, нова кариера - всичко ще се подреди", сподели Ивет. 

Вижте цялото интервю на Елена Яръмова с Ивет Лалова: