Вратарите понасят критики за играта си най-много от всеки футболист. Ако си между гредите и допуснеш грешка, тя обикновено води до гол. Тази на 34-годишния страж от турския елитен "Коняспор" Серкан Киринтили обаче бе по-нестандартна. Вчера той сякаш забрави правилата на футболната игра и бе изгонен след само 20 секунди на терена в шампионатния двубой с "Малатияспор".

Около 12-ата секунда Киринтили излезе напред, за улови едно балонно центриране, но се озова няколко метра извън наказателното поле с топката в ръце. Осъзнавайки веднага колко безумно е постъпил, вратарят започна да сваля ръкавиците си. След като получи червен картон, Киринтили се разплака пред стъписаните си съотборници.

В крайна сметка "Коняспор" загуби с 0:2, но действията на Киринтили бяха основна тема. В социалните мрежи някои заподозряха, че стражът е бил подкупен от съперника, а други, че момичето, което харесва, е само вкъщи и го очаква.

Действията на Киринтили обаче не могат да се мерят със случилото се на мача между аматьорските английски "Кидлингтън" и "Челтанъм Сарасенс" в края на април. Тогава играчът на "Кидлингтън" Джулиъс Маруга бе изгонен четвърт час преди края, напусна и... изгаси лампите, мислейки си, че светва тези на съблекалнята.