Съакционерът на Васил Божков в "Еврофутбол" и собственик на една от онлайн компаниите за залагания у нас - Цветомир Найденов, заяви, че е готов отново да влезе в ролята на генерален спонсор на "Левски". Условието е от стадион "Георги Аспарухов" да си тръгне досегашният такъв - фирма, свързана с обявения за издирване бизнесмен Васил Божков.

"Васил Божков го прави от 19 февруари 2019 г., докато ние сме от години. Ако в "Левски" се махне сегашният спонсор, ние ще се върнем като генерален спонсор. Бяхме генерален спонсор 1 година преди Божков, а пък спонсор - 6 години преди това. Давали сме на 1,2 милиона на година", заяви Найденов.

Божков заяви пред феновете на "Левски", че няма да има възможност да издържа клуба, ако промените в Закона за хазарта бъдат приети. Те получиха одобрение на първо четене в Народното събрание. Междувременно прокуратурата повдигна 7 обвинения на бизнесмена

Това предизвика вълнение сред феновете, като се стигна и до среща с министър-председателя Бойко Борисов, на която те обсъждаха бъдещето на клуба. Премиерът предложи самите привърженици да вземат акциите на клуба. Пред bTV Цветомир Найденов заяви, че няма как той да бъде новият собственик на "сините".

"Аз съм от ЦСКА. Няма как да стана собственик на "Левски", категоричен е той.

Найденов успокои, че за момента няма да спре да спонсорира български спортни тимове.

"Това ми е кауза. Докато имам възможност, ще подпомагам спорта. В момента, щом си вървят договорите, имам. Даваме 25 млн. годишно за спорт"