Президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков се срамува от обвиненията на бащата на Новак Джокович - Сърджан, че Григор Димитров е заразил сина му с коронавирус при пристигането си в Белград.

Според Цветков, който е и член на Борда на директорите на Международната тенис федерация, "част от антуража на световния номер 1 не отговаря на стандартите за феърплей и етика".

Снимка: Reuters

"Срам ме е, сърбите са наши братя, а Сърджан говори такива неща. Това е неоправдано поведение. Не знам всички факти по този случай, но това трябва да спре. Новак е шампион, но изглежда, че част от антуража му не отговаря на стандартите за феърплей, тенис култура и етика. Стига толкова! Той нападна Федерер, а сега и Димитров. Това е недопустимо и трябва да се спре. Говоря като член на Борда на директорите на Международната федерация по тенис", каза Цветков пред френското издание "Екип".

Снимка: btvnovinite.bg

Той смята, че организирането на веригата от демонстративни турнири "Адрия Тур" в този момент не е било правилно.

"Новак искаше да направи нещо добро за страната си, родния си град и семейството си, но сбърка с "Адрия Тур". Може да се извини, но не бива да обвинява други. Това е дребнаво", коментира още Цветков.