Българският национален отбор по волейбол отпадна на осминафинал на европейското първенство, след като загуби от Германия с 1:3 гейма. Така за втори пореден шампионат "лъвовете" ще бъдат извън топ 8 на Стария континент.

Според капитана на тима Цветан Соколов, класирането говори достатъчно, а конкуренцията между националните отбори вече е на много високо ниво.

"Всички държави играят по-различен волейбол. Израснали са технически, тактически. Нормално е да се вдигне нивото на всеки един национален отбор. Ние явно изоставаме, след като сме на това място", заяви пред bTV разочарованият Соколов.

Той анализира мача с Германия, като заяви, че загубата е дошла, тъй като българските волейболисти не са се възползвали достатъчно от рисковете, които са поемали.

Снимка: cev.eu

"Още в началото - първия гейм, трябваше да го изиграем по доста различен начин. Направихме много грешки, много леки топки ни паднаха, които трябваше да си вземем, особено в такъв важен мач, независимо кой е отборът от другата страна. Германия ни даваше много възможности да играем повече с топката. За жалост не успяхме да реализираме това, което дойде от наша страна, което можеше да обработим. Нормално е те да рискуват на сервис. Сбъркаха много, но имаше и хора, които влизаха в серии. Ние не можахме. Гледахме повече да рискуват, да им позволяваме да играят. Просто не се получаваха нещата. Германия изиграха един хубав мач. За жалост ние не успяхме", каза Соколов и добави:

"Отсреща имаш отбор, който е много качествен в атака. Ако им прехвърлиш една топка ей така, се получава това, просто няма как да спечелиш. Опитахме се да рискуваме, не ни се получи. Не мисля, че е голяма разликата, но те съумяват да играят по-изчистен волейбол. Ние имаме имена, които играят в големи отбори, но са научени по-малко да грешат"

Снимка: CEV