Звездата на българския волейбол - Цветан Соколов и съпругата му Деляна се включиха в популярната инициатива в световен мащаб - "Ако имаш, моля, остави! Ако нямаш - си вземи".

Семейство Соколови е закупило продукти от първа необходимост за нуждаещи се хора или такива, които в настоящата ситуация изпитват затруднения. Сред продуктите са и ръчно изработени предпазни маски, които ще влязат в употреба на някой, който няма възможността да си закупи. Освен това - те призовават да си останем вкъщи и всеки, който има възможност и желание, също да се включи в благородната инициатива. Доброто е заразно, а няма нищо по-хубаво да отделим по мъничко от себе си, именно сега - по време на най-големия християнски празник Великден.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Надяваме се много хора да се включат към идеята,която видяхме и последвахме.....защото заедно можем повече! #stayhome #besafe

Публикация, споделена от Tsvetan Sokolov (@tsvetan_sokolov) на

Цветан Соколов, неговата съпруга и техните близнаци вече са заедно, след като 14 дни бяха разделени. Причината е, че волейболистът беше под двуседмична изолация след прибирането си от Русия, където игра последния сезон.

Междувременно бившият клуб на българина "Зенит" Казан благодари на Цветан Соколов за сезона, който българинът прекара в отбора. Както е известно той ще продължи кариерата си в друг местен клуб - "Динамо" Москва.

"Зенит" публикува на страницата си във "Фейсбук" кратко обръщение към национала: "Цветан Соколов напуска нашия клуб. Благодарим за сезона, Цветан".

Цецо Соколов бе един от най-добрите играчи на тима този сезон, като реализира 432 точки и бе с основна заслуга за спечелването на сребърните медали.

bTV призовава: останете си вкъщи!