С обширна декларация в нетипичен стил ръководството на футболния ЦСКА заяви, че подкрепя новия шеф на Съдийската комисия към Българския футболен съюз - Костадин Гергинов. "Червените" коментираха на фона на размяна на реплики в медиите и социалните мрежи, свързани с назначението на Валентин Железов за рефер в мача им срещу "Локомотив" Пловдив от Първа лига на 6 март.

Спортният директор на "черно-белите" Георги Иванов-Гонзо, заяви, че въпросният не е готов за такова дерби и предпочита за правилата на терена да следи арбитър, който има право да ръководи международни мачове.

Снимка: Lap.bg

Според спонсора на новака в елита ЦСКА 1948 - Цветомир Найденов, Железов има по-близки отношения с ръководството на тима от стадион "Българска армия". 

Ето и позицията, публикувана на официалния сайт на ЦСКА:

"Армейци,

намесването на любимия ни клуб в поредните словоблудства на персони с доказани психични разстройства ни принуждава да изразим официално мнение по подетата съдийска тема в родния футбол. От два дни бъртвежи на някакъв защитен свидетел от „втория отбор на шефа“ се гелосват и тиражират от съответно първия, втория и третия сайт на същия този шеф. Един софийски подизпълнител явно е много изнервен, че няма ни вест, ни кост от Дубай и започна след хазарта да цапа с махленски клюки и родния футбол. Нищо, че неговите дружки и без това така вече го оцапаха, че пратиха националния тим в мазето на Европа. Но това е друга тема.

Въпросът, който сега провокира шизофреничните фантазии на подизпълнителите на хегемона е назначението на съдията на мача ЦСКА – „Локомотив“ (Пд). Не бил международен, представяте ли си! Нещо повече - не е даже и от онези, които наскоро ги оставиха да свирят и след пенсия заради дългогодишна вярност към „националната кауза“. Как може? И сега, когато въпросната клика явно за първи път не е наредила на шефа на съдиите кой да е съдията на мач на ЦСКА ги кара да обезумеят. А той е нов и каза, че идва за промяна и отстраняване на порочните практики. О, каква дързост! Само заради това, но под жирафското прикритие на традиционните от години реферски грешки във всеки кръг, залпа на атаката към него е даден. Първият, вторият, третият, и не знаeм още кой сайт на шефа гневно му искат оставката. И го стрелят като комунист на разпит с въпроси, които години наред не са задавани за чутовно по-големи грехове. Чака се само детектора на лъжата, но за него още явно не е дошло време. Той не е забравен, но тази клика на шефа го използва като крайна мярка. В моментите, когато дерибейство им в българския футбола е наистина в опасност. В случая периодът е на превенция и всяване на страх.

Снимка: Lap.bg

Скрити зад маската на някакъв техен си морал, въпросните диктатори чрез подизпълнителите вече искат ултимативно оставката на съдийския шеф. Защо ли? Нали имаше видео как съдийски грешки са причина един тим да има 16 точки в повече от реалното само до зимната пауза в първенството. А след като новият първи на арбитрите явно не козирува като му „подсказват“ за нарядите, това е аларма, че за в бъдеще може и да няма 16 или колкото там трябва точки! Затова и подизпълнителите на проекта реагират светкавично с познати прийоми. Различното е само че са някак изнервени и логореята ги натиска. И видимо сега е времето терзанията и мнителността им да свършат, предлагайки лицето Георги Караманджуков за шеф на съдиите. Така поне маските и гела ще паднат. Нищо, че тази организация се води на хартия за независима. И може би някога наистина е била. Подробности! Сега е друго. „Но пасаран!“ казват шизофренните персони и техните кукловоди. Разбира се, тяхната логорея ще продължи да ни залива всекидневно от сайтовете на шефа. И ще продължи да всява объркване и страх за тези, които не са от „правата вяра на шефа“. И за жалост максимата „целта оправдава средствата“ доказано им върши личната работа, дори когато на карта е заложен националния ни отбор. В случая плашат шефа на съдиите, пресират го медийно и ако той не се огъне, поне реферът на мача на ЦСКА ще бъде стресиран. И осъден още преди мача. Затова, че не е международен. Не е и от НЕпенсионираните. Апропо, само да попитаме: Реферът Никола Попов, когото кликата днес обвинява във всички земни грехове, не е ли международен рефер?

Въпросът ни е риторичен. Жалка работа, господа клакьори! Рано или късно, след конгрес или без конгрес, истината за пъклените ви деяния ще излезе наяве. Ще почакаме и ще издържим, повярвайте! А последно ще ви посъветваме относно медийните ви изяви само едно. Не се интересуваме дали произвеждате шарени хапчета или не, но … поне си ги пийте. А колкото до сайтовете на шефа – ще видим дали този път ще пуснат нашето становище или пак ще го играят жирафи"

Костадин Гергинов замени начело на Съдийската комисия Костадин Стоичков в началото на 2021 г. Той е бивш международен съдия в периода 1992-1999 г. Първото си назначение в съдийската комисия получава през 2002 г., когато става секретар, а в периода 2008-2009 г. е заместник-председател на комисията. От 2010 г. е част от листата на съдийските наблюдатели към УЕФА.