Очаква се от новака в Първа лига ЦСКА 1948 да обявят, че Красимир Балъков ще води отбора в Първа лига на пресконференция утре (4 юни). Част от световните издания вече избързаха да оповестят, че бившият национал, станал четвърти в света през 1994 г., е станал треньор на отбор от Първа лига, който има в името си ЦСКА. 

Само че кой?

Според френския "Екип", Балъков е новият наставник на ЦСКА от стадион "Българска армия". 

И в швейцарския "Блууин" се объркаха и пратиха бившия национален селекционер в ЦСКА на Гриша Ганчев.

В португалския "Абола" обаче бяха по-точни и написаха, че става дума за ЦСКА 1948.

ЦСКА 1948 получи промоция в елита, след като беше прекратен сезонът във Втора лига. Така, от сезон 2020/2021 в Първа лига ще играят два отбора с името ЦСКА.

През лятото на 2016 г. след фалита на "ПФК ЦСКА" АД Гриша Ганчев създаде "ЦСКА-София" с участието на "Литекс" и "Чавдар" Етрополе. Клубът получи право да се състезава в новосформираната Първа лига, докато ЦСКА 1948 започна от най-ниските нива на родния футбол, преди да се изкачи във Втора лига.

Сред най-сериозните спорове между двата клуба бяха спечелването на привържениците, правото върху активите на "ПФК ЦСКА" и стадион "Българска армия". 

През 2017 година първодивизионният ЦСКА на Гриша Ганчев спечели търга за емблемата и останалите активи на фалиралия "ПФК ЦСКА" АД. Победител в процедурата, която се проведе в Кърджали, бе фирмата "Ред Енимълс" с представител Иван Велчев-Кюстендилеца. Компанията, приближена до самия клуб спечели с оферта на стойност около 8 млн. лв, която бе близо 5 пъти над първоначалната цена от около 1,6 млн. лв.

Впоследствие ФИФА обяви дружеството за спортен наследник на "ПФК ЦСКА".