От ЦСКА излязоха с декларация след решението на Арбитражния съд към БФС, който отсъди "армейците" да заплатят 320 000 евро на мениджъра Генади Вучков.

Ето и позицията на клуба:

Армейци,

Когато преди няколко седмици се обърнахме към главния прокурор ние вече имахме неофициална информация, че лицето Градев има пряка връзка поне с един от арбитрите, гледащи делото за прехвърляне на 320 хиляди евро на неговия представител Генади Вучков,  вследствие на схема подписана от бившия изпълнителен директор В.Живков.

Милите специалисти по спортно право! Сами си подписвали гигантски хонорари, сами си уреждали трансфери на свободни агенти, за сметка на ЦСКА. С такива престъпни схеми клубът беше доведен през лятото 2013 година до фалит и мечтаното от много от тях отиване във В група.

Във връзка със скандалното решение на така наречените арбитри на БФС, ръководството на ЦСКА информира:

ЦСКА ще обжалва незабавно това решение в Арбитражния съд в Лозана, след като няма спортно правосъдие у нас, след като се допуска частни лица да източват милиони с измислени трансфери на свободни агенти ще търсим европейско трудово правосъдие.

Още през следващата седмица юристите на ЦСКА ще излязат със специално становище за противоправния характер на решението на Арбитражния съд към БФС.

Призоваваме червената общност на борба, с предвидените от закона средства срещу всички лица довели ЦСКА през 2013 година до състояние на фалит.

Убедени сме, че номерът на престъпната група организирала десетки формални трансфери с цел лично и групов облагодетелстване , няма да мине.

 ЦСКА София