Навръх 6 май - Денят на храбростта и празник на българската армия, футболният ЦСКА показа новите си екипи. От специалното видео в сайта на "червените" става ясно, че тимът ще отдаде почит на войните, бранили родината. 

На гърба на фланелките ще има надпис "С Нами Бог", който е присъствал на българските знамена в периода на освободителните войни. 

На левият ръкав пък ще има образ на лъв. 

"ЦСКА и Българската армия са генетично и неразривно свързани още от създаването на клуба през 1948 година. През времето на това ползотворно сътрудничество са постигнати най-големите триумфи в родния футбол и българския спорт. Нашето желание е да продължим да отстояваме всички армейски ценности и добродетели, благодарение на които през годините са завоювани огромни успехи и спортна слава за България и същевременно винаги са били водещо кредо и пример за нашите спортисти.

Снимка: Lap.bg

Осъзнаваме огромната отговорност, но сме убедени, че с този акт на армейско вдъхновение ще продължим да браним още по-всеотдайно и с несломим морал честта на най-великия български клуб, а харизмата и героизмът на нашите воини и техните исторически подвизи ще окрилят и занапред всички, обичащи ЦСКА", пишат още "червените".

ЦСКА трябва да играе утре (7 май) втория си мач от плейофите в Първа лига срещу ЦСКА 1948. Срещата е под въпрос, тъй като от ръководството на новака в Първа лига поиска тя да бъде отложена заради голям брой заразени с коронавирус в редиците им.