ЦСКА показа лиценза за участие в европейските клубни турнири, издаден от Българския футболен съюз. Документът е с дата 29 май - само ден след победата с 3:0 над "Левски", която осигури на тима второто място в родното първенство и съответно участие в Лига Европа, поне що се отнася до спортния резултат.

На същата дата БФС разпространи и становище от УЕФА, че ЦСКА няма как да бъде допуснат до турнирите заради така нареченото 3-годишно правило. Съобщението, че ЦСКА и още 9 български клуба получават лиценз за Европа, бе разпространено от централата на 7 юни. 

Армейци,

Приложено можете да видите лиценза на ПФК ЦСКА, който е издаден от БФС на 29 май 2017 година.

Лиценз

за участие в Европейски клубни турнири на УЕФА

Лицензионната комисия при Българския футболен съюз удостоверява, че с решение от 29.05.2017 на Лицензионната комисия е издаден лиценз на футболен клуб "ПФК ЦСКА-София" за участие в Европейските клубни турнири на УЕФА, тъй като е изпълнил всички минимални критерии, установени в Наредбата за националното клубно лицензиране, издание 2016 г.

Валидност на лиценза: сезон 2017/2018 г.

Лицензиран стадион: Стадион "Българска армия", гр.София, бул."Драган Цанков" 3.

Съгласно решение на администрацията на УЕФА от 29.05.2017 г. "ПФК ЦСКА-София" не се доуска до участие в Европейските клубни турнири.

Съгласно чл.14, ал.7 от Наредбата за национално клубно лицензиране, издание 2016, ПФК ЦСКА-София може да участва с настоящия лиценз в националните първенства и турнири на БФС.

Настоящият лиценз не може да се прехвърля или преотстъпва.

Лицензионната комисия може да отнеме лиценза предсрочно, когато футболният клуб нарушава изискванията или не изпълнява критериите на Наредбата за национално клубно лицензиране, издание 2016.