ЦСКА обяви, че емблемата и останалите активи на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД вече са платени. В същото време от клуба се оплакаха, че са станали жертва на измама.

"ЦСКА е велик клуб и ще остане такъв за поколения напред. Клуб, който се бори честно на зеления терен и отстоява своето достойнство.

В последните години получихме много некоректни удари отвсякъде. Сега отново сме свидетели как законите на страната се погазват.

Свидетели сме как незаконно един недвижим имот е вкаран без никакво правно основание в активите на фалиралото дружество. Свидетели сме на явна измама от страна на синдик Дора Милева и съпричастно нежелание и пасивност на съдия Мария Райнкинска да реагира адекватно и коригира тази несправедливост", се посочва на официалния сайт на клуба.

Фирмата на феновете, приближени до собственика на ЦСКА Гриша Ганчев, спечели търга за емблемата и активите, организиран през май 2017 г. в Кърджали от синдик Дора Милева. Офертата им бе на стойност близо 8 млн. лева.

Във фейсбук се появи и платежно нареждане, като все още няма потвърждение от клуба дали то е автентично.  

Средствата ще бъдат разпределени между кредиторите на ПФК ЦСКА АД. Най-голям процент ще отиде към държавата.

Предложената сума е почти пет пъти над тази, на която бяха оценени активите - 1 646 325 лева. В пакета най-голяма тежест имат три емблеми на ЦСКА на стойност 971 705 лева, както и няколко имота край морето и в Панчарево, които са оценени на 490 410 лева.

В търга участваха още членът на управителния съвет на ЦСКА 1948 Никола Газдов, както и две фирми - "Интегрис лаб" ООД и "Еко депозит сълюшънс" ЕООД.

Развоят около казуса с търга за активите на фалиралия ПФК ЦСКА АД предизвика огромно вълнение и напрежение сред привържениците на клуба, които бяха в очакване дали сумата ще бъде платена тази седмица.