Отборът на ЦСКА ще играе във финала на мъжкото волейболно първенство за пръв път след 2011 година. "Червените" спечелиха полуфиналната серия с "Монтана" с 3:1 победи, след като в мач номер 4 от серията се наложиха с 3:2 (22:25, 25:20, 25:20, 22:25, 15:12) гейма.

Съперник на ЦСКА във битката за титлата ще бъде шампионът и носител на купата на България "Нефтохимик 2010".

Пред препълнените трибуни на зала "Христо Ботев" ЦСКА и "Монтана" направиха истински спектакъл, като и в петте гейма разликата между двата тима бе минимална, а по-големият опит на играчите на домакините натежа в крайна сметка.

В първия гейм гостите от Монтана успяха да поведат с 2 точки при 23:21, а с ас на руснака Кирил Клец гостите измъкнаха първата част.

Втората започна доста по-добре за домакините, които водеха с шест точки при 18:12. Това им позволи спокойно да затворят гейма и с това да изравнят резултата на 1:1. 

Третият гейм бе доста сходен с втория, като "червените" успяха да поведат в средата му с няколко точки и до края не допусна обрат.

Опрени до стената, гостите от Монтана стартираха ударно четвъртата част и в самото и начало дръпнаха с 5 точки. Подкрепяни мощно от феновете си, домакините стопиха пасива си в края на гейма, но точно в момента, в който бяха най-близо до съперника си, домакините допуснаха грешки и "Монтана" измъкна частта с 25:22.

В решителния тайбрек двата отбора играеха точка за точка до размяната на полетата, която дойде при 8:7.

ЦСКА обаче успя веднага след това да направи разлика и да поведе с 10:8, а играчите на Александър Попов стигнаха до 4 мачбола при 14:10.

"Монтана" спаси първите два шанса, които ЦСКА имаше за затваряне на гейма и мача, но при третата такава гостите се пропукаха и позволиха на центъра Красимир Гайдарски да отбележи победната точка в мача.