ЦСКА отправи тежки обвинения към бившия си футболист Петрус Бумал. Камерунецът, който в момента играе за руския "Урал", атакува "червените" със серия интервюта. Халфът твърди, че ръководството го е заплашвало да му счупи краката, ако откаже да подпише нов договор. Вчера предупреди играчите да не приемат оферти от "Българска армия".

От ЦСКА обаче твърдят, че причината за раздялата с Бумал е хронична травма в глезена. Нещо повече - че той е участвал в опити за продажба на мачове.

Предлагаме ви цялата позиция, публикувана на официалния сайт на клуба.

Армейци,

поради зачестилите атаки от страна на бившия футболист на ЦСКА Петрус Бумал, ръководството е длъжно да внесе следните уточнения.

Досега запазвахме добрия тон в желанието си да не накърняваме неговото достойнство и не отговаряхме на некоректните му атаки. Истината обаче е следната: ЦСКА не пожела да активира клаузата му за продължаване на договора заради хроничната контузия на глезена, която нерядко го принуждаваше да пропуска тренировки или да бъде сменян принудително по време на срещите. И ако това е основателна причина, то другата е направо за съд.

Имахме достоверна информация, че футболистът е имал нерегламентирани контакти с разни субекти, касаещи изхода и феърплея на някои наши важни мачове. Разбирайте го както искате, но ние бяхме крайно разочаровани от действията му и именно това повлия да не подновим договора, макар документално да бяхме изрядни.

Относно приказките за условията по българските стадиони сме съгласни, че не всичко е наред, но нека той си припомни първо къде и как тренират сънародниците му от Камерун, които, да ни извинява, но те няма как да са критерий и пример за нас.