В остра позиция на своя официален сайт, ръководството на ЦСКА изрази пълното си несъгласие с новия договор за телевизионните права в българския футбол. "Червените" са категорично против сделката с досегашната компания, която излъчва мачовете, да бъде удължена с още 5 години и заявиха, че няма да подпишат такъв контракт, дори наказанието да бъде изваждане на тима в по-долна дивизия.

Ето и цялата позиция на ЦСКА:

"До: г-н Михаил Касабов - Временно изпълняващ длъжността Президент на БФС

До: Временно изпълняващия Изпълком на БФС

Уважаеми г-н Касабов,

Уважаеми господа,

ПФК ЦСКА СОФИЯ, най-титулуваният и успешен клуб в Република България, Ви призовава да не подписвате новия заробващ 5 годишен договор за телевизионните права.

Ние като клуб, който е един от най-големите данъкоплатци, стриктно спазващ разпоредбите и законите на страната, питаме: „При положение, че остава още една година до изтичането на стария договор, какви обстоятелства и причини налагат спешното подписване на новия контракт?“

ЦСКА като неизменна и важна част от футболния процес, изказваме уважение към телевизията, която предаваше мачовете досега, но Ви уверяваме, че ще сигнализираме всички регулаторни институции у нас и Европа за огромния конфликт на интереси. И понеже времето е такова, че справедливостта винаги възтържествува, ние отбелязваме и фокусираме вниманието на Вас, футболната общественост и правораздавателните органи за четворен конфликт на интереси в случая, състоящ се в това, че собственикът на телевизията, излъчваща срещите, собственикът на фирмата за правата, собственикът на доминиращия клуб в първенството и член на Изпълкома да бъде един и същ човек, а именно: г-н Кирил Домусчиев.

Управителното тяло на ЦСКА, футболистите и спортно-техническият щаб плюс милионите червени привърженици у нас и по света, категорично няма да подпишат този договор за следващите 5 години, ако ще и силните на деня да наложат изваждането на отбора в по-долна дивизия!

С уважение: УС на ПФК ЦСКА СОФИЯ"

Договорът за телевизионните права беше продължен до сезон 2026/2026. От ЦСКА и "Левски" категорично заявиха, че този контракт не ги устройва. Новият мажоритарен собственик на "сините" Наско Сираков дори заяви, че може да не допусне камерите на телевизията, която ще излъчва мача, на стадион "Георги Аспарухов". До такъв сценарий не се стигна.

От Българския футболен съюз организираха среща с представителите на клубовете, за да обсъдят продължаването на отношенията с компанията. След нея стана ясно, че от всички 30 клуба, само ЦСКА и "Левски" са против нов договор, като уточниха, че за разпределяне на средствата отговаря Професионалната футболна лига.

Самият собственик на медията, член на Изпълкома на БФС и собственик на "Лудогорец" Кирил Домусчиев коментира казуса, като заяви, че няма как един клуб самостоятелно да договаря излъчването на свои мачове.