Ръководството на ЦСКА изпрати официално отворено писмо до министъра на вътрешните работи Христо Терзийски и главния секретар на МВР Ивайло Иванов с настояване да бъде разследван случая, при който в сектора на стадион "Тича" във Варна, в който бяха настанени "червените" фенове, паднаха бомбички, хвърлени от близката улица. 

Това се случи на полувремето на мача между тима от стадион "Българска армия" и "Черно море", завършил 1:1. Ръководството на гостите веднага излезе с позиция, в която осъди остро подобно поведение и го обяви за "опит за убийство на невинни хора".

От клуба уточняват, че самоделната бомбичка е паднала в близост до дете, дошло на трибуните с родителите си. За щастие, няма пострадали при инцидента.

Ето и цялото отворено писмо на ръководството на ЦСКА:

"До Министъра на вътрешните работи

До Главния секретар на МВР

Уважаеми господа,

Настояваме пред Вас, които сте начело на отговорна институция като МВР, да се задействат всички законови механизми и процедури по разкриването и подвеждането под отговорност на лицата, които в събота вечер на стадион „Тича“ във Варна атакуваха с бомби армейската публика.

На полувремето на мача между отборите на "Черно море" и ЦСКА, от външната стана на стадиона към сектора с гостуващата публика полетяха самоделни бомби, които попаднаха сред червените привърженици. Някои от бомбите избухнаха в опасна близост до нищо неподозиращи деца и техните родители, дошли да подкрепят любимия си клуб. Всичко това създаде паника и суматоха и бе сериозна провокация и предпоставка за още инциденти. За най-голямо щастие и късмет на всички, до фатални случаи не се стигна, а двубоят завърши без ескалация на напрежението.

Призоваваме органите на МВР да положат максимални усилия и установят извършителите на тази провокация, като те бъдат подведени под строга отговорност за престъпните си действия. Молим да бъде внесена яснота и подробности пред нас и обществеността за хода на разследването. Има ли вече заподозрени и задържани лица и какви мерки спрямо тях са предприети?

Ние като клуб смятаме, че това беше своеобразен акт на тероризъм от страна на извършителите. Осъзнат опит за покушение и убийство на български граждани, преднамерено организиран и осъществен, без всякакви скрупули и загриженост за човешкия живот. Сериозно и умишлено престъпление, което можеше да бъде заплатено с цената на невинни пострадали и жертви"