ЦСКА и "Лудогорец" проявяват сериозен интерес към нападателя на "Беленензеш" Матео Касиера, информира изданието Sicnoticias и добавя, че футболистът до дни ще напусне португалския си клуб срещу сумата от 300 000 евро.

Колумбиецът е представляван от мениджърската агенция "ProEleven", а агентът му Карлош Гонсалвеш е представил три оферти от 300 000 евро на шефовете на "Беленензеш" за 23-годишния нападател.

"Лудогорец", ЦСКА и полския "Гурник" Забже са отборите, които се съревновават за подписа на Касиера, чийто договор изтича през лятото на 2022 г. И трите оферти са за три години и половина.

Българският шампион е предложил най-голямата заплата на колумбийския нападател, а от "Гурник" не повече от това, което вече печели в Португалия.

Футболистът ще вземе решение за бъдещето си през следващите дни и се очаква да пътува по-късно тази седмица, за да финализира своя трансфер.

Кариерата на Матео Касиера започва в "Депортиво" Кали, за който има 43 мача и 12 гола през сезон 2015/16. След това той преминава във втория отбор на "Аякс". 

От 2016 до 2019 година колумбийският нападател е част от първия тим на нидерландския гранд. Играе в 21 мача и вкарва 3 гола. В този период той е преотстъпван на два пъти в "Грьонинген" през 2018, като има 10 мача и 1 гол, и в "Расинг Клуб де Авеянеда". В "Беленензеш" е от 2019 г.