На мачовете от Лига Европа, които ще се играят на националния стадион “Васил Левски”, ще се допуска публика до 30% заетост на местата (около 13 000). Настаняването на зрителите ще се извършва през две седалки и при спазване на физическа дистанция от 1,5 м. Това става възможно със заповед на здравния министър, която разрешава единствено на Националния стадион да се използват 30% от местата.

На него домакинските си мачове ще играе ЦСКА. Първият от тях е срещу румънския "Клуж" на 22 октомври. След това "армейците" ще приемат швейцарския "Йънг Бойс" (26 ноември) и италианския "Рома" (10 декември).

Заетост от 30% на капацитета на съоръженията е максималният разрешен от страна на УЕФА.

Снимка: Lap.bg

За мачовете на "Лудогорец" в турнира, които ще се играят на ст. "Хювефарма Арена" в Разград, остават в сила разпоредбите за срещите от българското футболно първенство. Максималният допустим брой на зрители в сектор е 1000 души, които са настанени при спазване на физическа дистанция от 1,5 м. Шампионите имат три домакинства срещу "Антверпен" (22 октомври), "Тотнъм" (5 ноември) и ЛАСК (10 декември).

За спазването на противоепидемичните мерки ще следят както българските здравни власти, така и наблюдателите на УЕФА. Нарушителите ще бъдат глобявани и отстранявани от стадиона. Клубовете-домакини ще осигурят контрол на входовете на съоръженията с измерване на телесната температура на всеки посетител.