Новакът в Първа футболна лига ЦСКА 1948 прави промени в треньорската структура на клуба и въвежда позицията на мениджър. Такъв ще бъде досегашният треньор Красимир Балъков, съобщават от тима на своя сайт.

По подобен модел работят в английската Висша лига. Мениджърът има основно контролиращи функции, докато треньорът е отговорен за формата, в която се намират футболистите.

От клуба съобщават, че Балъков ще бъде "връзката между треньорския щаб и ръководството на ЦСКА в лицето на спортния директор – Кирил Котев, изпълнителния директор – Добрин Гьонов, както и Управителния съвет на клуба".  

Снимка: Lap.bg

Йордан Юруков пък ще има "още по-значима роля в подготовката и тренировъчния процес на "червените" за предстоящите двубои".

Промяната идва след първите 4 мача в Първа лига. ЦСКА 1948 няма победа в шампионата, като записа 3 равенства и загуба.

Ето и цялото съобщение от клуба:

"Поради множеството изнесени информации, слухове и спекулации относно позицията на старши треньора на ЦСКА – Красимир Балъков, е време да внесем яснота около случващото се в клуба и промяната в структурата.

ЦСКА е колектив, в който решението винаги се е взимало не еднолично, а заедно. Клубът е на първо място. Тук се осланяме на качествата и експертизата на всички личности, работещи за интереса и успехите на „армейците“.

Съобразявайки се с тази линия на развитие, Красимир Балъков и Йордан Юруков ще продължат да работят заедно в екип начело на ЦСКА. Освен ролята си на старши треньор, Балъков поема и мениджърска функция.

Той ще бъде връзката между треньорския щаб и ръководството на ЦСКА в лицето на Спортния директор – Кирил Котев, Изпълнителния директор – Добрин Гьонов, както и Управителния съвет на клуба. 

Преструктурирането се извършва по английски модел с цел – по-голяма свобода на Красимир Балъков при извършването на решенията в клуба, осигуряване на спокойствие за анализ на работния процес и максимален принос в развитието на ЦСКА.

Йордан Юруков от своя страна получава още по-значима роля в подготовката и тренировъчния процес на „червените“ за предстоящите двубои от Първа Лига и Купата на България"