Ръководството на ЦСКА 1948 определи като "погазване феърплея и равнопоставеността между отборите" решението на Българския футболен съюз да присъди служебна загуба на тима за несъстоялия се мач с ЦСКА от втория кръг на плейофите на Първа лига. 

Новакът в елита поиска отлагане на срещата, тъй като има над 10 заразени с коронавирус футболисти в редиците си. От БФС категорично отказаха за уважат молбата на клуба и да отложат втори мач. Срещата на ЦСКА 1948 с "Локомотив" Пловдив беше преместена. 

Снимка: Lap.bg

"При наличието на 11 футболисти с професионални трудови договори с клуба, които са с положителни проби за COVID-19, на трима заразени души в спортно-техническия щаб на тима, на още състезатели със симптоми за COVID-19, но без положителни проби на този етап, ФК ЦСКА 1948 като клуб продължава да бъде категоричен, че решението на Българския футболен съюз е безпрецедентно и погазва феърплея и равнопоставеността между отборите в българския футбол.

Нашият клуб имаше огромно желание този двубой да се състои. Този сблъсък носи сериозен заряд и е голям шанс за младите футболисти в отбора ни.

За целта през настоящата седмица ФК ЦСКА 1948 предложи алтернативна програма с предложение как и кога това може да се случи. От 3 май насам водим непрестанна кореспонденция с Българския футболен съюз, в която няколко пъти беше сигнализирано, че ФК ЦСКА 1948 няма възможност да събере необходимия брой състезатели за провеждането на футболната среща.

Още по-важно: ФК ЦСКА 1948 не може да поеме необходимата отговорност и да гарантира запазването на здравето на гостуващия отбор, както и на официалните лица от Българския футболен съюз и на всички лица, отговорни за организацията и провеждането на футболната среща.

Считаме, че като клуб с доказано сериозно и социално-отговорно поведение, предприехме абсолютно навременни и адекватни действия за информирането на СТК към БФС и търсенето на алтернативен вариант за изиграването на мача.

Клубът ни е крайно разочарован от действията на Българския футболен съюз и остава в готовност да търси правата си докрай по казуса.

С уважение,

ФК ЦСКА 1948", се казва в позиция, публикувана на сайта на тима.

Снимка: Lap.bg

Служебната победа прибавя 3 точки към актива на ЦСКА и отборът от стадион "Българска армия" вече е втори, изпреварвайки "Локомотив" Пловдив, който е с мач по-малко. ЦСКА 1948 е на пета позиция в класирането на Първа лига.