Голяма чуждестранна компания иска да инвестира между 2,5 и 3 млн. евро на сезон във футболния "Левски". Двете страни са пред финализиране на сделката, пише БТА, като не съобщава името на фирмата.

Такава сума пари е нужна на "сините", които продължават да са в тежка финансова криза от началото на 2020 г., когато от клуба се оттегли основния спонсор - компания за спортни залози, собственост на бизнесмена с няколко обвинения от българската прокуратура Васил Божков. От тогава "Левски" се издържа предимно с дарения и продажба на билети и абонаментни карти.

Снимка: Lap.bg

В същото време "сините" продължават да водят преговори за промяна на собствеността. Мажоритарният акционер Наско Сираков заяви, че до края на настоящата седмица ще разкрие подробности за сделката с британеца Джоузеф Диксън. 

Голмайсторът на "Левски" беше категоричен, че финализирането на сделката върви по план. 

Снимка: Lap.bg

За Диксън се знае, че притежава аматьорски тим в Англия. Пред bTV един от неговите футболисти каза, че не е получавал заплатата си, а друг заяви, че никога не е имал проблем с изплащането на сумите. Британецът е у нас, като в преговорите се включи и бившият футболист на "Славия" и националния отбор Благой Георгиев.

На 24 май, навръх 107-ия рожден ден на "Левски", Сираков обяви, че клубът ще има нов спонсор, като подчерта, че той има желание да изгради наново стадион "Георги Аспарухов".