Защитникът на "Стяуа" Божидар Чорбаджийски се завръща в националния отбор на България след почти едногодишно отсъствие. Той попадна сред избраниците на новия селекционер Георги Дерменджиев за контролната среща с Парагвай на 14 ноември и евроквалификацията с Чехия на 17 ноември.

"Доста приятни впечатления имам от тези първи 24 часа. Рано е да се каже какво е настроението в отбора, защото тренираме на две групи - тези, които скоро са играли, правиха възстановяване. Но има добра обстановка и се надявам на добри резултати. Най-напред новият селекционер Георги Дерменджиев каза, че вярва в нас и можем да постигнем нещо заедно. Разбира се, че ми липсваше националният отбор в това време, в което не бях викан. А и всеки иска да бъде част от него. Радвам се, че отново съм тук и дано помогна занапред да имаме положителни резултати", каза Чорбаджийски пред журналистите.

"Още сме на този проучвателен етап, комуникираме си едва от няколко часа. Трябва ми повече време да усетя настроението в отбора. Но без вяра няма смисъл да се идва, дошли сме тук да се доказваме. За България не се пестят сили, а дали ще заложим по различен начин на първия мач, който е контрола, и на втория, това ще прецени треньорът", добави той.