От 14:30 ч. "Ботев" Пловдив приема "Левски" в интруващ двубой от втория кръг на плейофите, а тази сутрин хиляди "жълто-черни" фенове излязоха на протест заради замразения строеж на своя стадион, известен като "Колежа". 

Привържениците на "канарчетата" се събраха пред недостроения спортен комплекс "Христо Ботев" на бул. "Източен".

В акцията си те бяха подкрепени от известни футболисти на тима и служители на клуба. Всички те скандариха за продължаването на строежа на "Колежа" и настояха клубните шефове и отговорните институции в общината и държавата да съдействат за доизграждането на стадион "Христо Ботев", чието строителство спря през лятото на 2014 година с фалита на Корпоративна търговска банка на тогавашния собственик на отбора Цветан Василев. 

В момента спортният комплекс стои недовършен, а "канарчетата" тренират и играят мачовете си на клубната база в квартал "Коматево". 

Всички ботевисти обаче са категорични, че за да се развива истински за любимия им клуб ще бъде най-добре да се върне в своя дом, който трябва да бъде завършен. 

Легендата на "жълто-черните" Динко Дерменджиев-Чико заяви, че за любимия му тим ще бъде най-добре да играе на своя стадион и се надява, докато бъде жив, това да се случи.

Най-буйните фенове на "Ботев" спряха за няколко минути движението по част от бул. "Източен", но акцията завърши спокойно и мирно.