Ръководството на футболния "Черно море" излезе с остра позиция срещу съдията Радослав Гидженов. Той беше главен рефер на срещата от последния кръг на Първа лига срещу ЦСКА.

"Червените" победиха с 1:0 с попадение на Кайседо в 68-ата минута. Само че от "Черно море" са категорични, че съдийската бригада, начело с Гидженов, е спестила официални предупреждения за играчи на домакините от стадион "Българска армия". А критериите са били "странни". 

Снимка: Lap.bg

"Съдията Радослав Гидженов демонстрира странен критерий за показване на картони в двубоя от 18-ия кръг на Първа Лига между отборите на ЦСКА и "Черно море". Главният рефер предупреждаваше официално футболистите на двата отбора по различен начин, като на моменти правилата на футболната игра сякаш не съществуваха. "Моряците" бяха декорирани в жълто за най-малкото, докато нарушенията на играчите на домакините бяха подминавани с лекота.

Спестяването на картони във въпросния мач бе очевадно, като на моменти дори накъртващо. Обикновено сме свикнали срещу "Черно море" да се показват официални предупреждения в ситуации, в които вече няма как да се спести картон, докато преди това и още повече след – всичко остава в графата “невидял”, пишат "моряците".

Снимка: Lap.bg

Те предоставят и компилация с моменти от срещата и "някои от фауловете на само един футболист на ЦСКА – Тибо Вион, които Гидженов не посмя да декорира в жълто. Може би защото трябваше да прати френския футболист под душовете много преди края на срещата на “Българска армия”, допълват от "Черно море".

В мача съдията вдигна пет жълти картона още до 36-ата минута, като три от тях бяха за играчи на ЦСКА. В двубоя бяха показани общо осем жълти картона - 5 за футболисти на ЦСКА и 3 за играчи на "Черно море". Статистиката сочи, че извършените нарушения са 26 срещу 24. 

Снимка: Lap.bg

Съдиите в първенството често понасят критики, като през есента в тях се включи и министърът на спорта Красен Кралев. Наскоро ръководството на БФС смени председателя на съдийската комисия и назначи Костадин Гергинов.