Чепеларе посрещна Радослав Янков тържествено на площад „Олимпийски“. С развълнувани лица и много трепет, под звуците на родопски гайди и песни, шампионът от Родопа планина бе приветстван в родния си град.

Самият Радо се появи на мотор - втората му страст след сноуборда, а в ръката си носеше Малкия кристален глобус. Стотици негови съграждани и гости на града го поздравиха за постигнатия успех през този сезон, който бе много силен за сноубордиста.

Носителят на Световната купа в паралелните дисциплини за сезон 2016/2017г. и на Малкия кристален глобус в гигантския слалом посвети наградата си на Чепеларе.

Редом до Радослав Янков бяха и двамата биатлонисти Антон Синапов и Димитър Герджиков, донесли световна слава на родопското градче. Кметът на Община Чепеларе Славка Чакърова поздрави спортистите, като им пожела нестихващи успехи.

Радослав Янков получава парична награда от 10 хил. лева, осигурена от общината, както и петдневна почивка за двама на българското черноморие. Фабриката за ски в Чепеларе пък подари на шампионите по един чифт ски, изработени специално за всеки един от тях, носещи имената им. Гости на тържеството по посрещането на сноубордиста и биатлонистите бяха треньорите на Радо - първият му наставник Васил Милчев и настоящият - Георги Атанасов.

„Много съм радостен, че всички хора тук са толкова сплотени и съм сигурен, че дори и да не бъда винаги на върха, те пак ще ме подкрепят и посрещат, за което много им благодаря“, каза развълнуваният Радослав Янков.

След официалната церемония на площада пък се изви кръшно „шампионски хоро“. А всички родопчани пожелаха на Радо да донесе олимпийски медал от предстоящите игри в Пьонгчанг, Южна Корея.