Вратарят на "Челси" Кепа Арисабалага беше глобен, след като не изпълни нареждане на мениджъра на тима Маурицио Сари във финала за Купата на Лигата в Англия. Стражът отказа да бъде сменен, въпреки настойчивите опити на италианеца, а в последствие "сините" от Лондон загубиха трофея след изпълнение на дузпи.

След като случката беше показана по телевизията, а социални мрежи избухнаха с остроумни колажи, Кепа и Сари заявиха, че става дума за недоразумение. Шефовете на "Челси" обаче не пожалиха своя вратар. 

Клубът обяви, че той ще бъде глобен със 195 хил. паунда. Това е сумата, която вратарят взима за седмица. Тя ще отиде за благотворителност.

Кепа още веднъж се извини за случка и този път призна, че е сгрешил.

"Независимо, че наистина имаше недоразумение, аз действах неправилно в ситуацията и направих голяма грешка. Извиних се на треньора, на Вили Кабайеро, на останалите си съотборници и на всички в клуба. Извинявам се и на феновете. Ще се поуча от тази случка и ще приема всяко наказание, което ми бъде наложено", заяви той, след като му беше наложена глоба.