Скандал с билетите за финала на Шампионската лига! "Челси" не успя да продаде и върна 800 пропуска за сблъсъка с "Манчестър Сити". От клуба обвиниха УЕФА за високите цени, отблъснали много от феновете.

"Челси" получи общо 5800 билета за финала, който ще се играе тази събота в Порто и ще бъде излъчен пряко по bTV Action от 21:00 ч. 2800 билета за феновете, които ще пътуват със собствена организация за португалския град, бяха разпродадени за часове. Останалите 3000, в пакет със самолетен билет и настаняване, обаче не намериха достатъчно купувачи. Така "сините" от Лондон бяха принудени да върнат 800 билета въпреки огромния интерес към двубоя.

УЕФА получи остри критики за цените на билетите, които варират от 70 до 600 евро. Към пакетната цена се включват 250 евро за самолетен билет, нощувка в хотел и PCR тест за коронавирус.

От фенклуба на "Челси" реагираха остро с въпрос защо двубоят между два английски тима няма да се състои на ст. "Уембли" в Лондон, какъвто вариант имаше след отпадането на Истанбул.

Привържениците на "Манчестър Сити" обаче нямат подобни проблеми. Собственикът на клуба шейх Мансур обяви, че ще поеме разходите на всички 5800 фенове на гражданите, които ще присъстват на големия сблъсък.

От УЕФА решиха да отворят една трета от трибуните на "Ещадио до Драгао", като на финала се очакват общо 16 500 зрители.