Президентът на УЕФА Александър Чеферин е приветствал "нормализирането на обстановката в българския футбол след драматичните събития около европейската квалификация с Англия". Това се казва в събщение на сайта на БФС.

Словенецът е разговарял с временно изпълняващия президентските функции във футболния съюз Михаил Касабов покрай тегленето на жребия за плейофите за класиране на Евро 2020 в Нион. На срещата е присъствал и генералният секретар на УЕФА Теодор Теодоридис.

"Ръководителят на европейския футбол използва възможността да изкаже задоволството си от нормализирането на обстановката в българския футбол след драматичните събития около европейската квалификация с Англия на 14 октомври т.г. и да пожелае успех на екипа, който се нагърби с отговорността да управлява Българския футболен съюз след оставката на президента Борислав Михайлов", се казва в информацията.

В момента първият вицепрезидент Йордан Лечков оспорва вписването на Касабов за президент, а министерството на спорта проверява как са разходвани парите, отпуснати от държавата по програма за развитие на детско-юношеския футбол.

"Чеферин не пропусна шанса да изпрати сърдечните си поздрави на Михайлов, да му благодари за дългогодишната успешна работа и да пожелае успех на българския национален отбор във важното изпитание в края на март догодина. От своя страна Михаил Касабов подари на Чеферин реплика на ритон от Панагюрското златно съкровище", допълват от БФС.

България изтегли добър жребий за плейофа за Евро 2020. На 26 март националният отбор приема Унгария, а при победа пет дпо-късно ще е домакин на Исландия или Румъния.