Президентът на УЕФА Александър Чеферин e изключително доволен от решението на шестте английски клуба да напуснат Суперлигата. Във вторник вечер в рамките само на няколко часа "Манчестър Сити", "Челси", "Ливърпул", "Арсенал", "Тотнъм" и "Манчестър Юнайтед" обявиха, че се оттеглят от новия турнир. 

През последните два дни клубовете бяха подложени на огромен натист от фенове, специалисти и политици на Острова, а УЕФА ги заплаши с огромни наказания.

Снимка: Reuters

"Вчера казах, че е възхитително да си признаеш, когато си направил грешка, а тези клубове направиха огромна грешка. Сега обаче те се завърнаха там, където трябва да са. Знам, че те могат да предложат много не само на турнирите, които организираме ние, но и на целия европейски футбол. Важното сега е да продължим напред, да възстановим единството, на което играта се радваше преди това, и да продължим заедно напред", заяви президентът на УЕФА.

Междувременно в свое становище от Суперлигата подчертаха, че планът за реформа в европейския футбол и евентуалното създаване на нов турнир ще бъде преосмислен.