Собственикът на "Ботев" Пловдив Румен Чандъров потвърди пред bTV, че се отказва от акциите си в клуба и ще ги подари на феновете. Той е силно афектиран от случилото се при първото занимание на новия треньор Николай Митов и това е породило внезапното му решение. 

„Подарявам акциите си на групата фенове, които милеят за „Ботев. Няма какво да говоря с тях. Това са ненормални работи. Те искат да кадруват, да управляват, аз нямам нищо против, но без мен.

„Явно са свикнали да казват кой да идва треньор и кой да си тръгва. Минавало е през годините и сега си мислят, че това е най-нормалното нещо, но аз не мога да влезна в тяхната кожа. Те направиха нещо, което е много грозно. Държат се като „хейтъри” – как клубът не е на Чандъров, а на феновете на „Ботев”.

Бизнесменът няма да промени решението си: "След като са го направили веднъж, ще го направят пак – след два, три или десет кръга. Нямам очи да кажа на треньор да дойде да работи, защото ще каже: ама те феновете дали разрешават?". 

"Не мога да позволя някой да определя треньора – това е моята роля. Не мога да позволя група фенове – „лумпени” и „хейтъри” да ме управляват", заяви категорично Чандъров.