Мениджърът на "Челси" Томас Тухел е убеден, че отборът му е отлично подготвен за предстоящото предизвикателство, наречено "Манчестър Сити". В събота (29 май) от 21 ч. е мачът за трофея в Шампионската лига, който може да гледате на живо по bTV Action.

"На най-високото ниво в спорта разликата идва от това колко много го искаш. Тази седмица видях отбора много концентриран и дисциплиниран в подготовката ни. Усещането е много приятно да пристигаш за финал. Имахме две тренировки в Лондон вчера. Последната ни тренировка е, за да усетим стадиона, да го почувстваме", сподели Тухел на официалната пресконференция преди двубоя на "До Драгао".

Снимка: Reuters

"Никога няма да кажа, че е двубой между мен и Пеп. Утре нямаме тенис мач. Пеп ще подготви своя отбор, а аз моя. Имахме две различни преживявания в два различни турнира срещу "Сити". Винаги е трудно, когато се изправяш срещу отбор на Гуардиола. В момента вероятно те са най-силният отбор в света, но ние намалихме разликата за 90 минути на "Уембли" и отново в Манчестър. Направихме го като бяхме смели, силни като отбор, с вяра и качество, което показахме във всяка минута", допълни той.

Тухел няма никакви проблеми с контузени играчи. Той разкри още, че в тима са тренирали дузпи и вече са определени изпълнителите, ако се стигне до тях: "Винаги тренираме дузпи, когато ни предстои мач, в който те са вариант. Можем ли да симулираме напрежението, умората и усещането? Не, не можем."

"Работихме здраво, за да сме тук, но все още не сме щастливи от това постижение. Искаме да сме развълнувани утре след мача. Искаме да направим последната стъпка и да спечелим трофея. Няма да се преструвам, че това е нормална седмица, тъй като не е. Всички се чувстват различно. Това е най-големият мач в Европа. Много вълнуващо, изискващо психически и физически", сподели още германецът.