Мачът от първия квалификационен кръг на Шампионската лига между "Шахтьор" Солигорск и "Лудогорец" няма да бъде в Беларус, а в Белград. Това стана ясно от официално съобщение, публикувано на сайта на съперника на "орлите".

Двубоят ще се играе на стадион "Чукарички" в сръбската столица. Причината е наложена санкция на Беларус от Европейския съюз във връзка с принудително приземения в Минск на 23 май пътнически самолет, изпълняващ полет от Атина до Вилнюс, както и арестът на намиращия се на борда опозиционен журналист Роман Протасевич.

"Провеждането на ответния двубой на неутрален терен се налага заради невъзможността на "Лудогорец" да пристигне от България в Беларус", пише на сайта на "Шахтьор".

"Лудогорец" ще посрещне първенеца на Беларус на "Хювефарма Арена" на 7 юли, а реваншът в сръбската столица ще бъде на 13 юли. Срещата в Белград ще бъде пред празни трибуни, каквото е изискването на УЕФА, когато се касае за мач на неутрален терен.

"Шахтьор" не е единственият беларуски тим, който няма да се възползва от домакинството си. В двубой от Лигата на конференциите "Динамо" Брест ще посрещне "Виктория" Пилзен в грузинския град Батуми.