Легендата на българския волейбол Димитър Каров бе отличен от Европейската конфедерация за цялостен принос. Великият ни разпределител от 60-те години на миналия век, който има над 600 мача с националната фланелка, получи приза на стилна галавечер в София.

"Много ми е приятна тази изненада, защото ние бяхме малко позабравени, но все пак успехите и резултатите не се забравят. Аз съм изключително доволен и благодарен за това, че се сетиха за нашето поколение и да отчетат нашите резултати", сподели Каров - сребърен медалист от световното първенство през 1970 г. и шампион с женския отбор на ЦСКА 9 години по-късно, но вече като треньор.

Статуетки получиха още холандският треньор Бас ван де Гор и доскорошните звезди на Италия и Турция - Франческа Пичинини и Неслихан Демир.

На церемонията, събрала елита на европейския волейбол в София за първи път, награди имаше и за най-добрите играчи през 2019 г. при мъжете и жените, като и двата приза отидоха при сръбски волейболисти - Тияна Бошкович и Урош Ковачевич.

"Радвам се, че получих тази награда. Годината беше много трудна за мен, но хубавото е, че завърши по един перфектен начин. Станах европейски шампион със Сърбия, но в същото време не успях да помогна да се класираме за олимпийските игри. Предстои ни квалификация през януари, където ще ни трябва късмет. Там ще бъде и българският отбор, който е доста млад, но същевременно и силен. Честно казано – надявам се да не се паднем срещу тях", сподели Ковачевич.