Ден преди да навърши 31 години навръх Нова година, капитанът на националния отбор по волейбол Цветан Соколов получи най-желания подарък - да прегърне своето семейство! 5 месеца диагоналът беше далеч от съпругата си Деляна и близнаците Виктор и Никола.

В този труден период той помогна на "Динамо" Москва да спечели Купата на Русия, побеждавайки "Зенит" Санкт Петербург на финала.

Снимка: bTV

"Днешният ден е доста по-специален от утрешния, защото най-накрая се прибрах и мога да си видя семейството, което е най-важното за мен. Няма значение утре какъв ден е.", заяви пред bTV Соколов, след като прегърна най-близките си на летище "София".

Почивката ще е кратка, защото на капитана му предстои да се присъедини към лагера на националния тим. "Лъвовете" се подготвят за квалификациите за европейско първенство, които ще се проведат през 2021 г. в Израел.

"В момента отборът е много по-различен и има доста по-големи възможности да расте и да показва много по-добри игри от това, което сме показвали в предишните години. Нека се подготвим максимално добре за тази квалификация, дори и за 10 дни, да отидем и да я вземем и да се класираме за европейското първенство", заяви Соколов.

Снимка: Lap.bg

Селекционерът Силвано Пранди събра по-голямата част от избраниците си още на 26 декември. Голямата звезда ще се присъедини към тях в първите дни на новата година.

"Започваме един нов цикъл, има много нови момчета, които искат да се доказват, да завоюват място в отбора. Това е много добре, защото означава, че ще има стимул, което за мен е конкуренция, за мен израстване на отбора", анализира той.

Снимка: bTV

На клубно ниво Соколово може да се похвали, че за втора поредна година прегръща Купата на Русия. През 2019 г. той успя да постигне успех със "Зенит" Казан, а сега - с "Динамо" Москва.

"12 години отборът не е печелил Купата на Русия. Отделно, никой не очакваше да направим нещо. Голяма част от момчетата не са играли дори на финали. Тази купа им дава едно самочувствие, което е с покритие. Гладни са за победи и титли, което е много важно и положително, защото в момента отборът е наистина млад и има да расте", радва се Соколов.

Снимка: bTV

"Когато спечелихме полуфинала си казахме, че няма как да не спечелим финала. Така и беше, излязохме и се раздадохме на 100 процента и го спечелихме категорично", горд е той.