Цената на бразилската звезда Неймар се е сринала рязко през изминалия сезон. Според Обсерваторията за футболни изследвания CIES нападателят на френския шампион "Пари Сен Жермен" е понижил стойността си в последните три години.

Неймар премина в ПСЖ от "Барселона" през лятото на 2017 г. срещу рекордната сума от 222 милиона евро. CIES твърди, че през 2018 г. цената му е била вече 213 милиона, а сега е около 150 милиона евро. Бразилското крило със сигурност ще поевтинее още, защото пропуска Копа Америка поради контузия. Неймар получи 18 травми от 2014 г. насам.

Медиите в Испания пишат, че бившите работодатели на 28-годишния играч - "Барселона", следят ситуацията и може да го върнат в Каталуния. Като една от вероятните дестинации за Неймар се спряга и "Реал" Мадрид, но "кралете" вече похарчиха над 200 млн. за трансфери и привличането на бразилеца изглежда не е на дневен ред.

Освен проблемите на терена, Неймар има и такива извън него. Бразилецът бе обвинен в изнасилване от модела Наджила Триндаде и по случая тече разследване.