Екипът на bTV се натъкна на неприятна находка на басейн "Диана". В опита си да стигне до националния отбор по плуване и селекционера Кристиян Минковски, репортерът Петър Бакърджиев видя почти празна бутилка от уиски да стои доста близо до входа, край касите, през които всеки ден минават безброй деца, а и всички, които ползват спортното съоръжение.

Междувременно денят започна с нови скандални твърдения за методите на работа в националния отбор по плуване след трите положителни допинг проби за станозолол на Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов.

Според именити наши шампиони, селекционерът Кристиян Минковски им е искал по 30% комисионна от премиите.

Минковски отказа всякакъв коментар, а президентът на федерацията Георги Аврамчев заяви, че научава от нас за тези твърдения. Затова свиква спешно заседание на Управителния съвет в четвъртък.

"В българския национален отбор няма практика да се взима процент от доходите на нашите състезатели. Разбрах от медиите. Извикал съм го, за да изясни случая и тогава ще мога да коментирам. Прочетох и аз, и се изненадах от видяното в социалните медии.", каза Аврамчев.

Тази сутрин екипът на bTV не бе допуснат на първата тренировка на националния отбор след допинг скандала. На нея присъства само Габриела Георгиева, която очаква резултат от своята допинг проба. Единствените двама, които се очаква да се присъединят към лагера на "Дианабад" са Калоян Лефтеров и Йосиф Миладинов.