Вчера Джанлуиджи Буфон подобри рекорда на Себастиано Роси, който не бе допускал гол в Серия "А" в продължение на 929 минути.

22 години по-късно вратарят на Ювентус подобри постижението на легендарния футболист на Милан. Нападателят на Торино Андреа Белоти спря серията на Буфон на 974 минути, разписвайки се от дузпа.

По този повод, Буфон написа отворено писмо до вратата, която пази вече толкова години:

„Бях на 12, когато ти обърнах гръб. Отказах се от миналото си, за да подсигуря твоето бъдеще. Това бе решение на сърцето, инстинкт. От деня, в който спрях да те гледам започнах да те обичам, да те защитавам.. да бъда твоята първа и последна линия на защитата.

Обещах си, че ще направя всичко, за да не те поглеждам в лицето. Всеки път когато го правех, осъзнавах, че съм те подвел.

С теб сме като слънцето и луната - принудени да живеем заедно, но неспособни да се докоснем. Съотборници за цял живот, на които е отказан контакт.

Твоето благополучие е на първо място за мен. Бях на 12, когато ти обърнах гръб и ще продължавам да го правя докато докато краката, главата и сърцето ме държат”, с тези думи завършва той.